Zaterdag 9 mei - vrijdag 15 mei: werken op de Aarschotsesteenweg

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
 • 5 mei 2020

Het laatste weekend van april vernieuwde Wegen en Verkeer de asfaltlaag van de Aarschotsesteenweg in Wilsele. In het weekend van 9 & 10 mei werken we ter hoogte van het viaduct. Tussen 9 mei en 15 mei werken we ook het fietspad richting Aarschot tussen het viaduct en het Vuntcomplex af. Na afloop van deze werken zitten alle werken aan de vernieuwing van de Aarschotsesteenweg in Wilsele erop. 

 

Weekend 9 & 10 mei: werken aan het viaduct

Sinds april werken we op de E314 in Leuven. Eén van de projecten die we uitvoeren is de renovatie en verbreding van het viaduct van Wilsele. Bovenop het viaduct zijn we ondertussen gestart met het volledig strippen van het wegdek. In het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 mei werken we vanop de Aarschotsesteenweg om betonnen liggers op het viaduct te plaatsen. Dit zijn de steunbalken waarop later de extra rijstrook wordt opgebouwd. 

Bekijk hier hoe we het viaduct verbreden. 

 
Verkeershinder: Aarschotsesteenweg afgesloten in beide richtingen

 

Autoverkeer

 • Omwille van de werken wordt de Aarschotsesteenweg ter hoogte van het viaduct afgesloten in beide richtingen van vrijdagavond 8 mei om 23u30 tot en met zondagochtend 10 mei.
 • Het autoverkeer wordt omgeleid via de E314. 
  • Het verkeer ten zuiden van de afsluiting wordt omgeleid naar het op-en afrittencomplex van Leuven (nr. 15) via de Aarschotsesteenweg (N19), de ring rond Leuven (R23) en de Koning Boudewijnlaan (N264). 
  • Het verkeer ten noorden van de afsluiting wordt omgeleid naar het op- en afrittencomplex van Holsbeek (nr.21) via de Aarschotsesteenweg (N19) en de Steenweg op Holsbeek (N229).
  • Het verkeer richting Leuven kan gebruik maken van de gewestweg het Vuntcomplex/ de Eénmeilaan.
 • De afrit Wilsele/Kessel-Lo (nr. 20) komende van Brussel wordt afgesloten van vrijdagavond tot zondagochtend. Dit is noodzakelijk om de betonnen liggers te kunnen aanvoeren. De overige op- en afritten waren sowieso al afgesloten, omwille van de werken aan het viaduct. 

Fietsers en voetgangers

 • Voor fietsers en voetgangers blijft de Aarschotsesteenweg steeds toegankelijk. Zij kunnen gebruik maken van het fietspad onder de Duitse Brug. 

Openbaar vervoer

 • Tussen vrijdagavond en zondagochtend volgen de bussen van de De Lijn een andere route dan normaal. Zij rijden in beide richtingen via de Weggevoerdestraat, Remylaan en Wijgmaalsesteenweg. Meer informatie vindt u op de website van De Lijn.

 

Zaterdag 9 mei tot vrijdag 15 mei: afwerken fietspad

In maart 2020 vernieuwde Wegen en Verkeer de fietspaden langs de Aarschotsesteenweg, tussen het viaduct en het kruispunt met het Vuntcomplex. De werken werden stilgelegd en uitgesteld omwille van de maatregelen in het kader van het coronavirus. Op dat moment was het fietspad richting Leuven al afgewerkt. Tussen zaterdag 9 mei en vrijdag 15 mei werken we ook het fietspad richting Aarschot af. 

 
Verkeershinder: Aarschotsesteenweg afgesloten richting Aarschot

 

Autoverkeer

 • Op zondagochtend 10 mei wordt de Aarschotsesteenweg opnieuw opengesteld in de richting van Leuven. 
 • De gewestweg blijft tot vrijdagavond 15 mei afgesloten voor autoverkeer in de richting van Aarschot. 

Fietsers en voetgangers

 • Fietsverkeer blijft altijd mogelijk in beide richtingen. Voor fietsers richting Aarschot wordt een zone voorbehouden op de rijweg, afgescheiden van het autoverkeer met bakens.

Parkeren en toegankelijkheid

 • ​​Tijdens de werken zijn de opritten van de woningen aan de kant waar er gewerkt wordt tijdelijk niet bereikbaar met de wagen. Wel zorgen we voor 'bruggetjes' waarlangs de woningen altijd te voet bereikbaar zijn.

Openbaar vervoer

 • Tussen zondagochtend 10 mei en vrijdagavond 15 mei volgen de bussen richting Aarschot een andere route dan normaal. Zij rijden via de Wijgmaalsesteenweg, Remylaan en Weggevoerdestraat. De bussen richting Leuven volgen wel de Aarschotsesteenweg.  Meer informatie vindt u op de website van De Lijn.