Wijziging in de planning: Aarschotsesteenweg afgesloten vanaf augustus 2019

  • 28 juni 2019

In samenspraak met de politie van Leuven en het stadsbestuur is beslist de Aarschotsesteenweg af te sluiten vanaf begin augustus 2019, en niet vanaf oktober 2019 zoals eerst gecommuniceerd. Op deze manier kunnen we de duur van de afsluiting verkorten van zes naar vijf maanden. De afsluiting van de Aarschotsesteenweg is noodzakelijk om de werken aan de hertracering van de gewestweg ter hoogte van de Duitse Brug te kunnen uitvoeren.

 

Wijziging na overleg met de omgeving

Aanvankelijk was gepland om de Aarschotsesteenweg vanaf oktober 2019 gedurende zes maanden af te sluiten. De voorbije maanden hebben we overlegd met verschillende actoren uit de omgeving waaronder de nutsbedrijven, het handelaarsverbond van Wilsele en de stad Leuven om de duur van de afsluiting zo kort mogelijk te houden.

Eind juni werd in samenspraak beslist om de werken anders uit te voeren. Hierdoor hebben we onze planning aangepast. Zo kunnen we de duur van de afsluiting verkorten, naar 5 maanden in plaats van 6 maanden die eerst waren voorzien. Eén maand van de afsluiting zal bovendien nog in de zomer plaatsvinden waarin de verkeersdruk lager ligt. 

 

Afsluiten vanaf 5 augustus

Het afsluiten van de Aarschotsesteenweg voor doorgaand verkeer gaat in vanaf maandag 5 augustus. Dan starten we met het opbreken van het wegdek en de aanleg van een sleuf voor de nutsleidingen. Op 19 augustus starten de nutsmaatschappijen met de verplaatsing van de leidingen. Daarna zal De Watergroep de bestaande waterleidingen in het afgesloten gedeelte van de Aarschotsesteenweg vernieuwen. Volgens de huidige planning wordt de Aarschotsesteenweg eind december 2019 opnieuw geopend voor doorgaand verkeer. In het voorjaar van 2020 zullen we de Aarschotsesteenweg opnieuw enkele dagen afsluiten om in optimale weersomstandigheden de toplaag en de markeringen van het wegdek tot aan het kruispunt met het Vuntcomplex te vernieuwen.

 

Omleiding voor doorgaand verkeer via E314

  • Doorgaand verkeer moet de omleiding volgen via de E314 en de op- en afrittencomplexen van Kessel-Lo - Wilsele (nr. 20) en Herent (nr. 18). 

  • Lokaal bestemmingsverkeer in de Aarschotsesteenweg blijft mogelijk langs beide zijden van de Duitse Brug. 

  • Er wordt een veilige doorgang voor fietsers en voetgangers in beide richtingen voorzien langs de werfzone. 

  • De handelszaken langs de Aarschotsesteenweg blijven bereikbaar.

Omleiding Aarschotsesteenweg

 

 

Opgelet: Vaartkom 3 nachten afgesloten van 7 tot 10 augustus

Wegen en Verkeer werkt tussen woensdagavond 7 augustus en zaterdagochtend 10 augustus aan de Vaartkom in Leuven. Gedurende 3 nachten worden er asfalterings- en markeringswerken uitgevoerd aan het kruispunt van de Aarschotsesteenweg (N19) en de Rederstraat/Zoutstraat. Tussen 22u00 ‘s avonds en 6u00 ‘s ochtends wordt de Vaartkom dan ook volledig afgesloten voor verkeer. Tijdens deze nachten zal bovenstaande omleidingsroute dus niet gevolgd kunnen worden. Kijk hier voor meer informatie.

 

Lees meer over de hertracering van de Aarschotsesteenweg op deze pagina.