Werken op viaduct Wilsele wisselen van kant, versmalde rijstroken tot midden november

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • 13 oktober 2020

Sinds april dit jaar wordt er gewerkt op het viaduct van Wilsele van de E314, op de kant waar het verkeer normaal richting Lummen rijdt. Deze kant is ondertussen bijna klaar. Vanaf 18 oktober verplaatsen de werken zich naar de andere kant van het viaduct, de kant richting Brussel. Hier wordt gedurende enkele weken een beschadigde uitzettingsvoeg hersteld. Wanneer deze werken afgerond zijn, kan het verkeer opnieuw in beide richtingen over het viaduct rijden. Volgens de huidige planning is dit rond midden november.

 

Vernieuwing viaduct richting Lummen zo goed als klaar

Sinds april dit jaar wordt er gewerkt aan de volledige vernieuwing en een lokale verbreding (ter hoogte van de afrit Wilsele/Kessel-Lo) van het viaduct van Wilsele, aan de kant waar het verkeer normaal richting Lummen rijdt. De werken aan deze kant zijn zo goed als afgerond. Als laatste stap worden in oktober nog de uitzettingsvoegen geplaatst. Deze voegen komen tussen de betonnen liggers van het viaduct en zijn bedoeld om kleine uitzettingen bij temperatuurschommelingen of vorst op te vangen. Volgens de huidige planning zijn alle voegen geplaatst tegen 18 oktober. Daarna kan het verkeer opnieuw over deze kant van het viaduct rijden. 

 

Werf verandert enkele weken van kant, daarna viaduct volledig open

Voor het viaduct volledig kan worden opengesteld, werkt de aannemer nog enkele weken op de andere kant van het viaduct. Hier moet een beschadigde voeg worden hersteld. Op hetzelfde moment wordt ook de oprit Wilsele/Kessel-Lo richting Brussel aangepakt. Hier wordt het wegdek vernieuwd en komen er nieuwe geluidsschermen. Volgens de huidige planning zijn deze werken klaar tegen midden november. Dan wordt het viaduct opnieuw volledig opengesteld en kan het verkeer gebruik maken van de vernieuwde oprit richting Brussel. 

 

Wat betekent dit voor de weggebruiker?

  • Tot 18 oktober blijft de verkeerssituatie zoals ze nu is. Al het verkeer op het viaduct van Wilsele rijdt op één kant, die richting Brussel. Er zijn versmalde rijstroken en er geldt een snelheidsbeperking. 

  • Van 18 oktober tot midden november rijdt al het verkeer op het viaduct ook op één kant, maar dan op de kant richting Lummen die net werd vernieuwd. De versmalde rijstroken en de snelheidsbeperking blijven dezelfde.

  • Vanaf midden november kan het verkeer gebruik maken van het volledige viaduct. De oprit richting Brussel wordt ook opnieuw opengesteld. Het verkeer moet nog altijd over versmalde rijstroken (omwille van de werken aan de fiets-en autotunnel), maar over veel minder lange afstand.

 

2020-10-12_E314_Fase 1_Op-en_afrittencomplex_DIGI.jpg