Werken op E314 van start op 15 april

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • 8 april 2020

Wegen en Verkeer start op woensdag 15 april 2020 met werken op de E314 in Wilsele, in het kader van Leuven Noord. Normaal gezien zouden de werken eind maart 2020 van start zijn gegaan. Omwille van de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad in het kader van het coronavirus, is de start opgeschoven naar april. 

Werken van april 2020 tot najaar 2021

Vanaf woensdag 8 april plaatst Wegen en Verkeer de markeringen en signalisatie voor de werken op het viaduct van Wilsele. Een week later, op woensdag 15 april, starten de werken zelf. Door de vertraging die de werken hebben opgelopen, schuift ook de einddatum op. De werken duren volgens de huidige planning van april 2020 tot het najaar van 2021. In die periode voert Wegen en Verkeer vier projecten uit op de E314 in Leuven. Lees hier meer over de vier projecten die worden uitgevoerd. 

 

Vertragingen in beide richtingen op E314

Zodra de verkeersstromen op de snelweg opnieuw normaliseren, verwachten we ernstige verkeershinder op het viaduct van Wilsele. Omwille van twee redenen zullen er tot en met het najaar van 2021 ernstige vertragingen zijn tijdens de ochtend- en avondspits:

  • Het verkeer moet op het viaduct over twee versmalde rijstroken in elke richting, over een afstand van 2,5 kilometer.
  • Langs de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u.

 

Bekijk hier een schematische voorstelling van de werfzone op het viaduct.

pdf bestand2020-03-09_E314_Werfschema_LeuvenNoord_DIGI.pdf (159 kB)

Afsluitingen op- en afrittencomplex Wilsele/ Kessel-Lo 

  • Vanaf woensdag 15/04: Opritten Wilsele/Kessel-Lo richting Lummen en richting Brussel afgesloten tot zomer 2021 (planning kan nog wijzigen)
  • Vanaf vrijdagavond 17/04: Afrit Wilsele/Kessel-Lo komende van Lummen afgesloten tot begin 2021 (planning kan nog wijzigen)
  • Enkel de afrit Wilsele/Kessel-Lo komende van Brussel blijft altijd open om handelszaken bereikbaar te houden.

 

Omleidingen in kaart

Het verkeer dat in Wilsele de snelweg wil oprijden, wordt omgeleid naar de omliggende opritten van Holsbeek (nr.21) en Leuven (nr. 15). Het verkeer komende van Lummen dat de snelweg wil verlaten, wordt omgeleid naar het complex van Herent, waar het kan keren om de afrit Wilsele/Kessel-Lo komende van Brussel te nemen. 

Omleidingen complex Wilsele/Kessel-Lo

 

Op- en afrittencomplex Wilsele/Kessel-Lo

Afsluitingen WIlsele/Kessel-Lo