Werken Leuven Noord opnieuw op volle toeren na het bouwverlof

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • 6 augustus 2020

Tijdens het bouwverlof lagen de werken van Leuven Noord op, naast en onder het viaduct van Wilsele grotendeels stil. Vanaf maandag 3 augustus wordt er opnieuw op volle kracht gewerkt aan de renovatie van het viaduct van Wilsele en de bouw van een fiets- en autotunnel ter hoogte van de Kessel-Losesteenweg. De verkeerssituatie op het viaduct blijft voorlopig hetzelfde.

Tot de zomer van volgend jaar moet je er over versmalde rijstroken in beide richtingen, aan maximum 50 km/u. Meer info over de verkeershinder omwille van de werken van Leuven Noord lees je hier

 

Tunnel onder de E314 voor de helft uitgegraven

Ter hoogte van de Kessel-Losesteenweg, net voor het viaduct van Wilsele (als je richting Brussel rijdt), zie je op dit moment een groot gat in de snelweg waar normaal het verkeer rijdt. Hier wordt sinds april een fiets- en auto tunnel uitgegraven. De opbouw van de tunnel gebeurt in twee helften. Van de eerste helft zitten de graafwerken en nu op. Van nu tot dit najaar wordt de tunnel zelf opgebouwd. Zodra die klaar is, starten we aan de andere kant van de snelweg volgens hetzelfde procédé. De volledige tunnel zal klaar zijn tegen de zomer van 2021. 

 

fiets- en autotunnel

 

Vernieuwing viaduct afgerond tegen oktober 2020

Iets verderop, op het viaduct zelf, wordt ondertussen ook opnieuw hard gewerkt. De kant waar het verkeer normaal gezien richting Lummen rijdt, wordt volledig vernieuwd. Na het bouwverlof zijn we gestart met het wegdek verder op te bouwen. Daarna plaatsen we nieuwe leuningen. Ook plaatsen we zo’n 500 meter aan nieuwe geluidsschermen op het viaduct. De vernieuwing van het viaduct zit er volgens de huidige planning op in oktober 2020. 

 

Viaduct wilsele