Weekend van 11-13 september: Aarschotsesteenweg afgesloten aan viaduct

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • 24 augustus 2020

Tussen vrijdagavond 11 september en zondagavond 13 september werkt Wegen en Verkeer op de Aarschotsesteenweg in Wilsele. De gewestweg wordt volledig afgesloten ter hoogte van het viaduct. Het verkeer wordt omgeleid via de E314.

 

 

Werken aan onderkant van het viaduct

De werken op de Aarschotsesteenweg gebeuren in het kader van de volledige renovatie van het viaduct van Wilsele. Zowel de onder- als bovenkant wordt dit jaar volledig vernieuwd. Bovenop het viaduct wordt druk gewerkt aan de opbouw van het nieuwe wegdek, aan de kant waar je normaal richting Lummen rijdt. Aan de onderkant van het viaduct moet Wegen en Verkeer nog betonherstellingen uitvoeren en een coating (beschermende verflaag) aanbrengen. Om de werken op een veilige manier uit te voeren, moet de Aarschotsesteenweg onder het viaduct worden afgesloten voor het verkeer.

 

Autoverkeer omgeleid via E314

Van vrijdagavond 11 september om 20u tot zondagavond 13 september om 20u wordt de gewestweg volledig afgesloten ter hoogte van het viaduct. Het autoverkeer wordt omgeleid via de E314.

Autoverkeer

  • Het verkeer ten zuiden van de afsluiting wordt omgeleid naar het op-en afrittencomplex van Leuven (nr. 15) via de Aarschotsesteenweg (N19), de ring rond Leuven (R23) en de Koning Boudewijnlaan (N264). 
  • Het verkeer ten noorden van de afsluiting wordt omgeleid naar het op- en afrittencomplex van Holsbeek (nr.21) via de Aarschotsesteenweg (N19) en de Steenweg op Holsbeek (N229).
  • Het verkeer richting Leuven kan gebruik maken van de gewestweg het Vuntcomplex/ de Eénmeilaan.

Fietsers en voetgangers

  • Voor fietsers en voetgangers blijft de Aarschotsesteenweg steeds toegankelijk. Zij kunnen gebruik maken van het fietspad onder de Duitse Brug. 

Openbaar vervoer

  • Tussen vrijdagavond en zondagochtend volgen de bussen van De Lijn een andere route dan normaal. Zij rijden in beide richtingen via de Weggevoerdestraat, Remylaan en Wijgmaalsesteenweg. Meer informatie vindt u op de website van De Lijn.

Meer info over de verkeershinder tijdens de werken aan het viaduct vindt u op deze webpagina.