Wat is de impact van het coronavirus op de planning van Leuven Noord?

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • 8 april 2020

Door de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad in het kader van het coronavirus, werden de werken van Leuven Noord op 18 maart stilgelegd en voor onbepaalde duur uitgesteld. Ze gaan nu van start op woensdag 15 april. Deze wijziging heeft een impact op de planning van de werken. Hieronder zetten we alle wijzigingen op een rijtje.


 

 

1. Werken op E314 duren langer

Normaal gezien zouden de werken op de E314 in Leuven duren tot in de zomer van 2021. Door het uitstel, wijzigt deze planning. Een exacte einddatum communiceren, is op dit moment nog niet mogelijk. Toch is wel al zeker dat de werken op de E314 langer zullen duren, tot in het najaar van 2021. 


 

2. Werken aan fiets- en autotunnel later van start

De fiets- en autotunnel onder de snelweg, ter hoogte van de Kessel-Losesteenweg, wordt in twee fases uitgegraven. In een eerste fase werken we aan het uiteinde van de Kessel-Losesteenweg in Kessel-Lo. Daar graven we eerst de tunnel uit en bouwen we de tunnel ter plaatse. Daarna doen we hetzelfde aan de andere kant van de snelweg. Deze werken zouden ook eind maart zijn gestart. Wanneer ze nu juist van start zullen gaan, is momenteel nog niet beslist. Zodra we hier meer over weten, zullen we hierover communiceren via website, nieuwsbrief en brieven aan omwonenden. 

 

3. Asfalteringswerken Aarschotsesteenweg verschoven

Begin april zouden bovendien asfalteringswerken plaatsvinden op de Aarschotsesteenweg. Deze zijn verplaatst naar eind april: in het weekend van vrijdag 24 tot zondag 26 april. Tijdens de werken zijn woningen langs de Aarschotsesteenweg en in de wijk Wilselsesteenweg/Klein Langeveld tijdelijk niet bereikbaar met de wagen. Lees hier alles over de hinder tijdens de werken. 


 

4. Fietspad Aarschotsesteenweg afgewerkt in mei

Midden maart, toen de werken werden stilgelegd, werkte Wegen en Verkeer aan de fietspaden langs de Aarschotsesteenweg, tussen het viaduct en het kruispunt met het Vuntcomplex. Het fietspad aan de kant richting Leuven was toen al afgewerkt. Het fietspad richting Aarschot nog niet. Dit fietspad pakken we aan in mei. Tijdens de werken wordt de Aarschotsesteenweg afgesloten in de richting van Leuven.