Vernieuwing Aarschotsesteenweg gebeurt in maart 2020

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • 19 december 2019

Op vrijdag 20 december is de hertracering van de Aarschotsesteenweg afgerond. De gewestweg loopt nu niet langer onder de Duitse Brug, maar onder een andere spoorwegbrug. Naast de hertracering plande Wegen en Verkeer ook de fietspaden en toplaag van de Aarschotsesteenweg te vernieuwen, tussen de Duitse Brug en het kruispunt met Vuntcomplex. Omwille van werken van De Watergroep in dit gedeelte van de Aarschotsesteenweg zullen de werken van Wegen en Verkeer langer duren dan gepland. Wegen en Verkeer plant de ingrepen in maart 2020 en is genoodzaakt de Aarschotsesteenweg gedurende één maand opnieuw af te sluiten in de richting van Leuven.

 

Werken van de Watergroep

De Watergroep heeft werken uitgevoerd op de Aarschotsesteenweg in Wilsele. Aanvankelijk zouden zij nieuwe waterleidingen plaatsen onder het fietspad, tussen de Duitse Brug en het Vuntcomplex. Omdat tijdens de werken bleek dat er zich onder dit fietspad al te veel leidingen bevonden, heeft De Watergroep de nieuwe leidingen onder de parkeerstrook geplaatst in plaats van onder het fietspad. Door de wijziging van hun aanpak zijn er meer herstellingen aan de Aarschotsesteenweg nodig dan eerst voorzien. Dit maakt dat de werken van Wegen en Verkeer langer zullen duren en meer hinder voor het verkeer zullen veroorzaken. 
 

4NmLWO868BTccQslver_Dvucdkz5iSzzdL7VNFLxLUMJ5wzLHrNwmK2RYS7HAIxkvcC6-xohjkMmOf3ZuFusSSFdku6ceFH7TmTv4wZzya-aHfD2cZYF0HStw7dBxD9HnGqY64c8

 

Aarschotsesteenweg richting Leuven een maand afgesloten in maart 2020

Wegen en Verkeer moest initieel enkel de verharding van het fietspad vernieuwen. Door de aanpak van de Watergroep, moeten er ook bijkomende herstellingen gebeuren aan funderingen en borduren. Zodra dit duidelijk werd, is Wegen en Verkeer samen met de politie en de stad Leuven op zoek gegaan naar de best mogelijke oplossing. Die werd ook besproken in de werkgroep ‘Leuven Bereikbaar’. In maart 2020 sluit Wegen en Verkeer de Aarschotsesteenweg in de richting van Leuven gedurende een maand af. Het verkeer richting Leuven wordt omgeleid via de op- en afritten van de E314. Verkeer richting Wilsele blijft wel steeds mogelijk. Fietsers zullen in beide richtingen gebruik kunnen maken van de Aarschotsesteenweg.