Vanaf maart opnieuw werken aan de Aarschotsesteenweg

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • 30 januari 2020

Vanaf 2 maart wordt er gewerkt aan de Aarschotsesteenweg (N19) in Wilsele. Tussen het viaduct en het kruispunt met het Vuntcomplex vernieuwen we de fietspaden. Tijdens de werken wordt de gewestweg een maand lang afgesloten voor autoverkeer in de richting van Leuven. In april wordt de gewestweg bovendien twee weekends volledig afgesloten. 

 

Een opknapbeurt voor de Aarschotsesteenweg

In 2019 werd de Aarschotsesteenweg verlegd. De weg loopt nu niet langer onder de Duitse Brug, waar vrachtwagens in het verleden vaak vast kwamen te zitten. Sinds eind december loopt een nieuw stuk Aarschotsesteenweg onder een andere spoorwegbrug, met meer vrije ruimte voor vrachtwagens. In het voorjaar van 2020 wordt het deel van de Aarschotsesteenweg tussen het viaduct en het Vuntcomplex grondig opgeknapt. De fietspaden worden volledig vernieuwd en er komt een nieuwe asfaltlaag.

 

Timing en hinder

 

2-27 maart: Aarschotsesteenweg richting Leuven afgesloten 

  • De vernieuwing van de fietspaden gebeurt in twee fasen. In een eerste fase (van begin maart tot midden maart) wordt het fietspad in de richting van Leuven vernieuwd. Daarna (van midden maart tot eind maart) is het fietspad richting Aarschot aan de beurt.
  • Tijdens beide fases wordt de Aarschotsesteenweg afgesloten voor het autoverkeer richting Leuven. Het verkeer richting Leuven wordt een maand lang omgeleid via het Vuntcomplex en afrit Herent. In de richting van Aarschot blijft de weg wel steeds toegankelijk. Fietsers en voetgangers kunnen steeds in beide richtingen gebruik blijven maken van de Aarschotsesteenweg. 
  • De zone waar er gewerkt wordt, zal niet overrijdbaar zijn voor voertuigen. Tijdens de werken zijn de opritten van de woningen aan de kant waar er gewerkt wordt niet bereikbaar met de wagen. Wel zorgen we voor 'bruggetjes' waarlangs de woningen te voet bereikbaar zijn. 
  • Om handelszaken bereikbaar te houden, voorzien we waar mogelijk rijplaten voor voertuigen. 

Werken Aarschotsesteenweg Wilsele maart 2020De werken aan de Aarschotsesteenweg zijn zo gepland dat ze klaar zijn voor de start van de werken aan het viaduct van de E314 eind maart. Vanaf april worden de opritten richting Brussel en Lummen en de afrit komende van Lummen van het op- en afrittencomplex Wilsele/Kessel-Lo (nr. 20) afgesloten. Lees hier meer over de werken.

 

 

Eerste weekend van april: Aarschotsesteenweg en Vuntcomplex volledig afgesloten

  • In april sluit Wegen en Verkeer de Aarschotsesteenweg ter hoogte van het viaduct gedurende twee weekends volledig af voor het verkeer. Het eerste weekend van april worden de Aarschotsesteenweg, van het viaduct tot aan het kruispunt met het Vuntcomplex, en het Vuntcomplex, van het kruispunt tot aan de spoorwegbrug, afgesloten. De afsluiting duurt van vrijdagavond 3 april tot maandagochtend 6 april, voor de ochtendspitsTijdens dit weekend wordt de asfaltverharding volledig vernieuwd. Omwonenden die een directe impact van de afsluiting zullen ondervinden, zullen hierover nog specifieke communicatie ontvangen.

 

Derde weekend van april: Aarschotsesteenweg volledig afgesloten

  • In het derde weekend van april plaatst Wegen en Verkeer vanop de Aarschotsesteenweg nieuwe brugliggers voor het viaduct. De pijlers werden vorig jaar gebouwd. Hierop worden de nieuwe brugliggers geplaatst. Om dit te doen, moeten op de Aarschotsesteenweg grote hijskranen geïnstalleerd worden. Daarom moet de Aarschotsesteenweg van zaterdagochtend 18 april tot maandagochtend 20 april (voor de ochtendspits) volledig afgesloten worden. 

Brugpijlers viaduct WilseleOp deze pijlers langs de Aarschotsesteenweg komen de brugliggers van het viaduct te liggen.