Vanaf eind maart anderhalf jaar lang werken op en rond de snelweg

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • 17 februari 2020

Vanaf eind maart voert Wegen en Verkeer vier projecten van 'Leuven Noord' uit op en rond de E314. De werken brengen het komende anderhalf jaar, tot en met de zomer van 2021, ernstige hinder met zich mee. Ze zullen vooral tijdens de ochtend- en avondspits geduld vragen van de weggebruiker.

 

 

Vier projecten op en rond E314

In anderhalf jaar tijd, worden in totaal vier projecten op en rond de E314 uitgevoerd. Alle vier zijn ze een onderdeel van ‘Leuven Noord’. Ten eerste wordt het viaduct van Wilsele in de richting van Lummen vernieuwd en lokaal verbreed. Dit doen we met oog op de spitsstrook tussen Herent en Aarschot, die in 2022 wordt aangelegd. Tegelijkertijd met de werken aan het viaduct legt Wegen en Verkeer een fiets- en autotunnel aan onder de E314 ter hoogte van de Kessel-Losesteenweg. Die zorgt voor een veilige fietsverbinding tussen Kessel-Lo en Wilsele, zonder de op- en afritten van de snelweg te kruisen. Daarnaast worden drie bruggen van de E314 tussen Wilsele en Holsbeek gerenoveerd. We plaatsen ook nieuwe geluidsschermen langs de snelweg op verschillende locaties tussen Herent en Holsbeek om de geluidshinder voor omwonenden te verminderen. 

Overzichtskaart van de geplande werken op de E314 in Leuven  in 2020-2021

 

Anderhalf jaar lang vertragingen op de snelweg

De verschillende projecten bevinden zich vlakbij elkaar. Ze worden zoveel mogelijk gelijktijdig uitgevoerd binnen één grote werfzone, om de hinder voor het verkeer in tijd te beperken. Toch zal er gedurende anderhalf jaar lang ernstige verkeershinder zijn op de E314. Tot april 2021 wordt op de snelweg ter hoogte van het viaduct van Wilsele het verkeer ongeveer drie kilometer in elke richting over twee versmalde rijstroken gebracht. Vooral tijdens de ochtendspits richting Leuven/Brussel en tijdens de avondspits richting Lummen verwachten we aanzienlijk langere wachttijden. 

Hier vindt u een overzicht van de werfzone op het viaduct van Wilsele. 

pdf bestandWerfzone Viaduct Wilsele E314 (2020) (968 kB)

 

 

Afsluitingen op- en afrittencomplex Wilsele/Kessel-Lo

Om de veiligheid en doorstroming op de E314 tijdens de werken te verzekeren, is Wegen en Verkeer genoodzaakt om de op- en afritten van het complex Wilsele/Kessel-Lo (nr. 20) af te sluiten. De opritten richting Lummen en Brussel worden een jaar afgesloten. De afrit komende van Lummen wordt ongeveer een half jaar afgesloten. De automobilisten worden omgeleid naar de omliggende op- en afrittencomplexen. Om de handelszaken in Wilsele en aan de Leuvense Vaart bereikbaar te houden, blijft de afrit komende van Brussel wel steeds open. 

 

Omleidingen in het kader de afsluitingen

Overzicht van de omleidingen tijdens de werken op de E314 (vanaf april 2020)

 

Op- en afrittencomplex van Wilsele/Kessel-Lo (nr.20)

Grafische weergave afsluiten OP en AFritten E314 Wilsele nr 20