Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Toegang naar het Wetenschapspark

De stad Leuven heeft grootse plannen voor de site Leuven Noord. Dat terrein bestaat uit het spoorwegplateau tussen de Eénmeilaan in Kessel-Lo, de spoorweg, de stelplaats van De Lijn en de autosnelweg E314. Het Tweede Ruimtelijk Structuurplan Leuven transformeert de site tot een wetenschapspark, waar ook logistieke bedrijven zich kunnen vestigen.

Toegang wetenschapspark

Toegang vanaf Vuntcomplex

De ontwikkeling van een nieuw wetenschapspark vereist in eerste instantie een aanpassing van de weginfrastructuur in de omgeving van de site. Na een grondige studie van 9 mogelijke scenario’s besloten we in samenspraak met stad Leuven om een toegang te voorzien vanaf de gewestweg Vuntcomplex.

Dubbelrichtingsfietspad langs Vuntcomplex

Samen met de toegang tot het Wetenschapspark leggen we bovendien een dubbelrichtingsfietspad aan langs het Vuntcomplex/ de Kesseldallaan, tussen de Wilselsesteenweg en de rotonde aan de Eénmeilaan. 

Timing van de werken

De uitvoering van deze werken is volgens de huidige planning voorzien tussen de zomers van 2022 en 2023. Zodra we meer weten, vind je op deze pagina bijkomende informatie.

Toegang wetenschapspark
Site Wetenschapspark