Snelheidsbeperking op het viaduct van Wilsele

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • 20 maart 2020

Vanaf zaterdagochtend 21 maart geldt er een snelheidsbeperking van 70 km/u op het viaduct van Wilsele (E314). Deze beperking geldt tot de start van de werken op de E314. Wanneer dit zal zijn, is momenteel nog niet duidelijk. 

 

 

Tijdelijke veiligheidsconstructies op het viaduct

In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 maart werden op het viaduct van Wilsele in de richting van Brussel de betonnen veiligheidsstootbanden verwijderd. Ze werden vervangen door tijdelijke, lichtere constructies met het oog op de werken aan de E314, die eind maart van start zouden gaan. Tijdens die werken installeren we vier rijstroken (2 in elke richting) op één helft van het viaduct. In deze situatie zou de bestaande veiligheidsconstructie voor een te grote belasting van het viaduct zorgen. 

 

Werken E314 uitgesteld omwille van coronavirus

Omwille van het coronavirus werd op 18 maart beslist de werken aan de E314 voor onbepaalde tijd uit te stellen. Daarom heeft het Agentschap Wegen en Verkeer beslist om tot de start van de werken een snelheidsbeperking tot 70 km/u in te stellen op het viaduct. De tijdelijke veiligheidsconstructies zijn namelijk ontworpen voor lagere snelheden en werfsituaties. De snelheidsbeperking is noodzakelijk om te vermijden dat bij een eventuele aanrijding een voertuig de veiligheidsconstructie zou doorbreken.

Wegen en Verkeer verzoekt de weggebruikers zich aan deze snelheidsbeperking te houden, voor hun eigen veiligheid en die van andere weggebruikers.