Renovatie viaduct Wilsele zit er bijna op

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • 6 november 2020

Wegen en Verkeer legt de komende dagen de laatste hand aan de renovatie van het viaduct van Wilsele. Vanaf zaterdagavond 7 november rijdt het verkeer opnieuw over beide kanten van het viaduct. 

 

 

 

Vanaf zaterdagavond 7 november: viaduct open voor verkeer

Vanaf zaterdagavond 7 november rijdt het verkeer opnieuw op beide kanten van het viaduct. Sinds april werd er steeds gewerkt op een van de twee kanten. Het verkeer moest dus over de andere kant rijden door middel van versmalde rijstroken. Nu de renovatie erop zit, keert ook de normale situatie terug. 

Voor de duidelijkheid: het viaduct wordt dan wel opengesteld, er is ook nog altijd een tweede werf op de E314 in Leuven. Net voor het viaduct (als je van Lummen komt) wordt ter hoogte van de Kessel-Losesteenweg een fiets- en autotunnel gegraven. Ter hoogte van deze werf moet je nog tot volgend voorjaar over versmalde rijstroken, twee in elke rijrichting. 

overzichtskaart viaductOp het kaartje hierboven ziet u de werken aan de renovatie van het viaduct (5) en de werf voor de aanleg van de fiets- en autotunnel (6). 

 

Nog enkele dagen werken op viaduct richting Lummen

Op maandag 9 en dinsdag 10 november werkt Wegen en Verkeer nog de laatste details af op de kant waar het verkeer richting Lummen rijdt. Daar plaatsen we een ‘new jersey’, een betonnen veiligheidsblok. Twee dagen lang, telkens tussen 6u ‘s morgens en 15u in de namiddag moet het verkeer er over één rijstrook met een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Tegen de avondspits kan het verkeer er gewoon over twee rijstroken doorrijden.