Renovatie viaduct van Wilsele van start gegaan

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • 22 april 2020

Sinds april zijn de werken op het viaduct van Wilsele effectief van start gegaan. In de eerste plaats werken we er aan de renovatie en verbreding van het viaduct, aan de kant waar het verkeer richting Lummen rijdt.

 

 

 

Vernieuwing van het viaduct

In 2020 vernieuwen we de volledige bovenkant van het viaduct van Wilsele, waar het verkeer richting Lummen rijdt. in 2018 en 2019 werd ook de andere rijrichting en de onderkant van het viaduct al aangepakt. Als eerste stap van de vernieuwing 'strippen' we de volledige bovenkant van het viaduct. We verwijderen het asfalt, de waterdichting in gietasfalt, de leuningen en de vangrails. Daarna bouwen we een nieuw wegdek op, bestaande uit een wegverharding met waterdichting en verschillende asfaltlagen.

Viaduct Wilsele E314 Viaduct Wilsele april 2020
E314 viaduct wilsele E314 viaduct wilsele

Het verwijderen van de asfaltlaag op de E314.

 

viaduct wilsele aarschotsesteenweg viaduct wilsele aarschotsesteenweg

Ter hoogte van de Aarschotsesteenweg komt een extra rijstrook op het viaduct. 

 

 

Plaatsing tijdelijke leuningen

In tegenstelling tot wat in enkele kranten te lezen stond, hebben we in april geen nieuwe geluidsschermen geplaatst op het viaduct. De arbeiders aan de buitenkant van het viaduct waren bezig met het vervangen van de bestaande leuningen door tijdelijke varianten. Dan doen we zodat we op een veilige manier aan de 'uitkraging', het uitstekende gedeelte van het viaduct, kunnen werken. De geluidsschermen op het viaduct worden volgens de huidige planning in het najaar van 2020 geplaatst. 

Werken viaduct Wilsele april 2020 Viaduct wilsele april 2020