Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Projecten april 2020 - zomer 2021

 

 

 

Leuven Noord 2020-2021

In april 2020 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vier projecten op:

1. We vernieuwen de bovenkant van het viaduct van Wilsele aan de kant waar het verkeer richting Lummen rijdt. Daarnaast verbreden we het viaduct ter hoogte van de afrit Wilsele (nr. 20) en vernieuwen we de afrit zelf. Deze werken kaderen binnen de aanleg van de spitsstrook Herent-Aarschot die we aanleggen om de avondspits ten noorden van Leuven vlotter te maken.

2. Ter hoogte van de Kessel-Losesteenweg in Kessel-Lo en Klein Langeveld in Holsbeek bouwen we een fiets- en autotunnel onder de E314. Hiervoor zal een deel van de E314 uitgegraven worden om de tunnelkoker ter plaatse te bouwen.

3. Gelijktijdig met bovenstaande werken saneren we ook drie bruggen die binnen de werkzone vallen. Het betreft de bruggen t.h.v. het Vuntcomplex, de spoorlijn Leuven-Aarschot en de Pleinstraat in Holsbeek.

4. Ten slotte plaatsen en vervangen we ook geluidsschermen langs de E314, op verschillende locaties van Herent tot voorbij het op- en afrittencomplex van Wilsele. 

 

Voor de laatste informatie over timing, omleidingen en verwachte verkeershinder kan u terecht op www.wegenenverkeer.be/leuven. Hier vindt u een overzicht van alle actieve werven in Leuven. 

5. Renovatie bovenbouw en verbreding van het viaduct in Wilsele richting Lummen

6. Bouw van een fiets- en autotunnel aan de Kessel-Losesteenweg

7. Renovatie van 3 onderbruggen van de E314

8a. Geluidsschermen tussen Herent en Wilsele