Nieuwe geluidsschermen op viaduct Wilsele vanaf oktober

  • 27 september 2019

 

In oktober 2019 plaatst Wegen en Verkeer een eerste reeks nieuwe geluidsschermen langs de E314 ter hoogte van het viaduct van Wilsele. Om geluidshinder in de naburige wijken te beperken, voorzien we geluidsschermen op het viaduct aan de kant waar het verkeer richting Brussel rijdt (noordelijke kant). Na het plaatsen van de geluidsschermen is de noordkant van het viaduct volledig afgewerkt. De rijweg zelf werd in 2018 al gerenoveerd. 

 

Timing en hinder

  • Weekends 12/10-13/10 en 19/10-20/10: plaatsing nieuwe geluidsschermen op het viaduct boven de spoorweg kant richting Brussel (samen met werken van Infrabel). 

  • Woensdag 6/11 tot zaterdag 9/11: plaatsing nieuwe geluidsschermen tussen oprit Wilsele/Kessel-Lo richting Brussel en spoorweg. Om deze werken uit te voeren, wordt woensdagnacht, donderdagnacht en vrijdagnacht (tussen 20u00 's avonds en 5u00 's morgens) de oprit afgesloten voor het verkeer. Het verkeer dat in Kessel-Lo de E314 richting Brussel wil oprijden, wordt gedurende de drie nachten omgeleid naar het op- en afrittencomplex van Holsbeek (nr. 21).  

  • Rest van de maand november: plaatsing overige geluidsschermen op het viaduct kant richting Brussel

Om de werken aan de geluidsschermen uit te kunnen voeren, moeten plaatselijk twee rijvakken op de E314 ingenomen worden.

Andere locaties

In 2021 start Wegen en Verkeer met het plaatsen van de overige geluidsschermen tussen Herent en Holsbeek. Meer informatie vindt u op deze webpagina. 

 

geluidsschermen Herent-Aarschot

GeluidsschermenOp het viaduct staan momenteel al de palen waartussen de nieuwe geluidsschermen komen te staan.