Hinder op E314 tijdens plaatsen geluidsschermen

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • 20 november 2019

Tot vrijdag 6 december plaatst een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer geluidsschermen op het viaduct van Wilsele. Deze werken zorgen voor vertragingen op de E314 richting Brussel. Wegen en Verkeer verontschuldigt zich voor de hinder.  

 

 

Verkeer richting Brussel over twee versmalde rijstroken

Sinds midden november werkt Wegen en Verkeer op het viaduct van Wilsele. We plaatsen nieuwe geluidsschermen tussen de oprit Wilsele/Kessel-Lo richting Brussel en het einde van het viaduct. De werken vinden plaats op de rechterrijstrook. Het verkeer richting Brussel moet daarom over twee versmalde rijstroken. Deze verkeerssituatie heeft de laatste dagen gezorgd voor ernstige vertragingen bovenop de structurele files op de E314. Ook op de omliggende gewestwegen en lokale wegen in Kessel-Lo en verderop is er veel hinder omdat bestuurders de E314 verlaten.

 

Markering wordt aangepast om invoegen vlotter te doen verlopen

Om de hinder zoveel mogelijk te beperkten, zal de aannemer aanpassingen aanbrengen aan de markeringen. Zo moet het invoegen vanop de oprit Wilsele/Kessel-Lo vlotter verlopen. Zodra de werken vorderen, zal de aannemer de rechterrijstrook ook weer deels openstellen. Jammer genoeg zullen deze aanpassingen maar kleine verbeteringen met zich meebrengen voor de doorstroming op de snelweg. Wegen en Verkeer wil zich dan ook verontschuldigen bij de bestuurders voor de hinder en bedankt hen voor hun geduld. 

 

Meer informatie via deze link.