Bloemenzaak gebruikt hinderpremie voor webshop

  • 12 november 2019

’50 Tinten Groen’ is één van de handelszaken langs de Aarschotsesteenweg (N19) in Wilsele. De bloemenzaak kreeg in het kader van de werken aan de Aarschotsesteenweg een hinderpremie van de Vlaamse overheid. De eigenaars namen de premie niet zomaar in ontvangst, maar investeerden in een webshop waar klanten decoratie, bloemstukken en planten kunnen bestellen. Wij gingen op bezoek bij Peggy Smets, de uitbaatster van de winkel. 

 

 

Hoe lang zijn jullie al gevestigd aan de Aarschotsesteenweg?

Iets langer dan vijf jaar ondertussen. Daarvoor werkte ik ook in de bloemen-en plantensector, in een tuincentrum. Mijn ouders en grootouders hebben ook altijd met bloemen gewerkt. Ik ben er dus mee opgegroeid.

Hoe ervaart u de werken aan de Aarschotsesteenweg? 

We merken wel een impact op de verkoop. Vooral de ‘losse’ verkoop van bloemen vermindert: mensen die langsrijden na het werk en dan beslissen bloemen mee te nemen voor op tafel of een verjaardag. Maar de mensen die iets nodig hebben voor Allerheiligen en de vaste klanten, die blijven komen. 

Hoe was de situatie hier voor de werken?

Vroeger gebeurde het hier bijna dagelijks dat een vrachtwagen zich vastreed onder de Duitse Brug of op het laatste moment moest omkeren of achteruit rijden. Dat zorgde vaak voor onveilige situaties. Dus de werken zijn echt wel nodig.

 

Bloemenzaak 50 tinten groen_2

 

Hoe was u op de hoogte van de hinderpremie?

Er is iemand van Wegen en Verkeer (n.v.d.r.: de bereikbaarheidsadviseur) persoonlijk langsgekomen om dat te melden . Ik heb nadien een brief gekregen om te melden dat ik er recht op heb. Ik heb de premie aangevraagd en enkele dagen later stond het bedrag op mijn rekening. Dat is heel vlot verlopen.

Wat heeft u gedaan met de hinderpremie?

Ik heb besloten er een webshop mee op te richten. Zo kunnen mensen decoratie, planten en bloemstukken bestellen, die wij dan aan huis leveren. Veel mensen weten niet dat wij naast bloemen en planten ook grafstukken en decoratie aanbieden. Daarom is het wel handig om een webshop te hebben, dan ziet iedereen ons volledig assortiment. 

Wanneer komt de webshop online? 

We zijn nu bezig met de uitrol van de webshop. Het is de bedoeling dat die snel online komt, zodat mensen tegen de feestdagen online hun bestelling kunnen plaatsen. Boeketten samenstellen en bestellen, dat kunnen we niet aanbieden op de webshop. Maar voor bloemstukken, decoratie en planten, kan je vanaf dan terecht op onze webshop. 

De webshop van ’50 Tinten Groen’ komt in december online. Voor meer info kan u terecht op de facebookpagina.

 

Bloemenzaak 50 tinten groen_3