Begin april asfalteringswerken op Aarschotsesteenweg en Vuntcomplex

  • 16 maart 2020

Wegen en Verkeer werkt in maart aan de vernieuwing van de fietspaden langs de Aarschotsesteenweg in Wilsele. Het eerste weekend van april, van vrijdag 3 april tot en met zondag 5 april, vernieuwen we ook de asfaltlaag. Tijdens de werken zijn woningen in de werfzone tijdelijk niet bereikbaar. Hieronder leest u alles over de hinder. 

 

Asfalteringswerken in drie fases

Vrijdagavond 3 april vanaf 20u ‘s avonds starten we met het verwijderen van de asfaltlaag in de volledige werfzone: op de Aarschotsesteenweg van het viaduct tot aan het kruispunt met het Vuntcomplex, en op het Vuntcomplex van het kruispunt tot aan de spoorwegbrug. De nieuwe asfaltlaag plaatsen we daarna in drie fases, om de hinder zoveel mogelijk te beperken:  

  • Vrijdagnacht tot zaterdagochtend: aanleg asfalt op het Vuntcomplex tussen de spoorwegbrug en het kruispunt, aan de kant waar het verkeer richting Leuven rijdt. (zone A) 

  • Zaterdagochtend tot zaterdagmiddag: aanleg asfalt op de Aarschotsesteenweg tussen het viaduct en het kruispunt met het Vuntcomplex. (zone B)

  • Zaterdagmiddag tot zaterdagavond: aanleg asfalt op het Vuntcomplex, tussen de spoorwegbrug en kruispunt waar het verkeer richting Wilsele rijdt. (zone C)

Eens de asfaltlaag afgekoeld is, worden er overal nieuwe markeringen aangebracht. Volgens de huidige planning is alles zondagmiddag 5 april volledig afgewerkt.

Asfalteringswerken Aarschotsesteenweg Vuntcomplex april 2020

Bereikbaarheid woningen - Aarschotsesteenweg

Tijdens de werken wordt de Aarschotsesteenweg, van het viaduct tot aan het kruispunt, en het Vuntcomplex, van het kruispunt tot aan de spoorwegbrug, afgesloten voor alle verkeer en geldt er een parkeerverbod. 

  • Vanaf vrijdagavond 3 april om 20u tot zondagmiddag 5 april zijn de woningen aan beide kanten van de Aarschotsesteenweg tussen het viaduct en het kruispunt met Vuntcomplex dus niet bereikbaar met de wagen. 

  • Omwonenden die in deze periode de wagen nodig hebben, zijn genoodzaakt elders te parkeren en te voet van en naar hun wagen te gaan. (zie alternatieve parkeerplaatsen op het kaartje.)

  • Fietsen en wandelen langs de werfzone blijft wel altijd mogelijk. 

 

Bereikbaarheid woningen - wijk Klein Langeveld/Wilselsesteenweg

Bewoners van de wijk Klein Langeveld/Wilselsesteenweg kunnen gedurende het weekend meestal de wijk in- en uitrijden met de wagen. Het Vuntcomplex blijft toegankelijk in één richting, komende van Leuven richting Wilsele.

De wijk altijd toegankelijk houden is niet mogelijk. Er zijn twee momenten tijdens de werken waarop het niet mogelijk is de wijk in of uit te rijden.

  • Vrijdagavond/nacht 3 april tussen ca. 21u en 4u 's nachts verwijderen we de asfaltlaag. Dat doen we vanop het kruispunt met de Aarschotsesteenweg, richting de spoorwegbrug. Wanneer we ter hoogte van de Wilselsesteenweg werken, zal de wijk in of uitrijden dus tijdelijk niet mogelijk zijn. 

  • Zaterdagmiddag 4 april tussen ca. 11u en 14u moet de nieuwe asfaltlaag afkoelen. In deze periode is het niet mogelijk de wijk in of uit te rijden met de wagen. 

  • Te voet en met de fiets is de wijk altijd toegankelijk.