Asfalteringswerken Aarschotsesteenweg en Vuntcomplex van 24 tot 26 april

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
 • 8 april 2020

Normaal gezien zou Wegen en Verkeer de asfaltlaag van de Aarschotsesteenweg en het Vuntcomplex het eerste weekend van april vernieuwen. Omwille van de maatregelen in het kader van het coronavirus, is deze planning gewijzigd. De werken vinden plaats van vrijdag 24 tot zondag 26 april. Hieronder leest u alles over de hinder. 

 

Asfalteringswerken in drie fases

Vrijdagavond 24 april vanaf 20u ‘s avonds starten we met het verwijderen van de asfaltlaag in de volledige werfzone: op de Aarschotsesteenweg van het viaduct tot aan het kruispunt met het Vuntcomplex, en op het Vuntcomplex van het kruispunt tot aan de spoorwegbrug. De nieuwe asfaltlaag plaatsen we daarna in drie fases, om de hinder zoveel mogelijk te beperken:  

 • Vrijdagnacht tot zaterdagochtend: aanleg asfalt op het Vuntcomplex tussen de spoorwegbrug en het kruispunt, aan de kant waar het verkeer richting Leuven rijdt. (zone C) 

 • Zaterdagochtend tot zaterdagmiddag: aanleg asfalt op de Aarschotsesteenweg tussen het viaduct en het kruispunt met het Vuntcomplex. (zone B)

 • Zaterdagmiddag tot zaterdagavond: aanleg asfalt op het Vuntcomplex, tussen de spoorwegbrug en kruispunt waar het verkeer richting Wilsele rijdt. (zone A)

Eens de asfaltlaag afgekoeld is, worden er overal nieuwe markeringen aangebracht. Volgens de huidige planning is alles zondagmiddag 26 april volledig afgewerkt.

Vuntcomplex Aarschotsesteenweg Vuntcomplex

Bereikbaarheid woningen - Aarschotsesteenweg

Tijdens de werken wordt de Aarschotsesteenweg, van het viaduct tot aan het kruispunt, en het Vuntcomplex, van het kruispunt tot aan de spoorwegbrug, afgesloten voor alle verkeer en geldt er een parkeerverbod. 

 • Vanaf vrijdagavond 24 april om 20u tot zondagmiddag 26 april zijn de woningen aan beide kanten van de Aarschotsesteenweg tussen het viaduct en het kruispunt met Vuntcomplex dus niet bereikbaar met de wagen. 

 • Omwonenden die in deze periode de wagen nodig hebben, zijn genoodzaakt elders te parkeren en te voet van en naar hun wagen te gaan. (zie alternatieve parkeerplaatsen op het kaartje.)

 • Fietsen en wandelen langs de werfzone blijft wel altijd mogelijk. 

 

Bereikbaarheid woningen - wijk Klein Langeveld/Wilselsesteenweg

Bewoners van de wijk Klein Langeveld/Wilselsesteenweg kunnen gedurende het weekend meestal de wijk in- en uitrijden met de wagen. Het Vuntcomplex blijft toegankelijk in één richting, komende van Leuven richting Wilsele.

De wijk altijd toegankelijk houden is niet mogelijk. Er zijn twee momenten tijdens de werken waarop het niet mogelijk is de wijk in of uit te rijden.

 • Vrijdagavond/nacht 24 april tussen ca. 21u en 4u 's nachts verwijderen we de asfaltlaag. Dat doen we vanop het kruispunt met de Aarschotsesteenweg, richting de spoorwegbrug. Wanneer we ter hoogte van de Wilselsesteenweg werken, zal de wijk in of uitrijden dus tijdelijk niet mogelijk zijn. 

 • Zaterdagmiddag 26 april tussen ca. 11u en 14u moet de nieuwe asfaltlaag afkoelen. In deze periode is het niet mogelijk de wijk in of uit te rijden met de wagen. 

 • Te voet en met de fiets is de wijk altijd toegankelijk.

 

Op- en afritten Wilsele/Kessel-Lo (nr. 20) afgesloten

 • Tijdens het weekend van 24 tot 26 april wordt de afrit Wilsele/Kessel-Lo (nr. 20) vanuit Brussel richting Lummen afgesloten. 
 • De opritten en de afrit komende van Lummen waren sowieso al afgesloten, omwille van de werken op de snelweg.

 

Overige werken op de Aarschotsesteenweg in mei

In mei 2020 voert Wegen en Verkeer nog werken uit op de Aarschotsesteenweg. De planning van deze werken is  gewijzigd door de maatregelen in het kader van het coronavirus. 

 • Het weekend van 9 en 10 mei wordt de Aarschotsesteenweg afgesloten in beide richtingen. Dat weekend plaatsen we vanop de Aarschotsesteenweg met grote hijskranen de liggers van het viaduct. 
 • Ook in mei werkt Wegen en Verkeer het fietspad langs de Aarschotsesteenweg richting Aarschot af. De werken aan het fietspad werden stopgezet in maart 2020.