Achter de schermen bij Leuven Noord: interview Wout Moreel

  • 21 juni 2019

Achter de schermen werken heel wat mensen van Wegen en Verkeer mee aan de elf projecten van Leuven Noord. Hoog tijd om ze ook eens aan het woord te laten. Vandaag aan de beurt: werfleider Wout Moreel.  

 

Stel jezelf even voor. 

Ik ben Wout Moreel, afkomstig uit Brugge. Ik werk sinds 2,5 jaar als werfleider voor Wegen en Verkeer. Daarvoor werkte ik als werfleider bij Aswebo. Omdat mijn vrouw van Tienen is, ben ik een tijdje geleden ben ik van West-Vlaanderen naar Vlaams-Brabant verhuisd. Nu werk ik dus een stuk dichter bij huis. 

 

Wat houdt je job juist in? 

Ik heb als werfleider een coördinerende rol in het project. Ik ben niet echt bezig met het dagdagelijkse op de werf, ik beheer de overkoepelende planning van de uitvoering. Ik zorg voor de coördinatie met de politie en handelaars en ik begeleid de wekelijkse werfvergadering. Daarnaast hou ik me bezig met veel technische zaken: zorgen dat alle vergunningen er zijn, dat alle studies in orde zijn, … 

 

Wat voor projecten doe je allemaal?

In mijn vorige job werkte ik vooral rond rioleringswerken en grote doortochtprojecten. Nu werk ik aan bruggen in tunnels, kunstwerken zoals we dat noemen. Dat is een stuk afwisselender. Er duiken veel meer uitdagingen op bij de uitvoering ervan dan bij rioleringswerken. 

 

Hoe is de sfeer in de werfkeet van Leuven Noord?

Vooral ’s morgens is er hier veel ambiance. Rond 7u00, wanneer iedereen toekomt en  start met het werk. Rond de namiddag is het hier meestal een pak rustiger. 

 

Hoe verlopen de werken? 

Goed, momenteel bereiden we de verbreding van het viaduct en de hertracering van de Aarschotsesteenweg voor. Daarvoor zijn er nu zo’n 20 werknemers aan de slag. Ze zijn nu de funderingspalen aan het plaatsen. Daar komen later de vier brugpijlers voor het viaduct op te staan. Daarna starten we de grond op te hogen langs het viaduct, om het landhoofd waarop het viaduct steunt te verbreden. 

 

pijlers Viaduct Wilsele Leuven Noord

 

 

Pijlers viaduct Wilsele Leuven Noord