Hoe rijd ik van Wilsele naar Leuven en omgekeerd wanneer de Aarschotsesteenweg afgesloten is?

Antwoord

Vanaf augustus 2019 tot eind december 2019 zal de Aarschotsesteenweg (N19) gedurende 5 maanden afgesloten zijn voor doorgaand autoverkeer ter hoogte van de Duitse brug onder de E314. Samen met de politie van Leuven hebben signalisatieplannen uitgewerkt waarin de omleidingen voor het autoverkeer worden opgenomen.  

Omleiding voor doorgaand verkeer via E314

  • Doorgaand verkeer moet de omleiding volgen via de E314 en de op- en afrittencomplexen van Kessel-Lo - Wilsele (nr. 20) en Herent (nr. 18). 

  • Lokaal bestemmingsverkeer in de Aarschotsesteenweg blijft mogelijk langs beide zijden van de Duitse Brug. 

  • Er wordt een veilige doorgang voor fietsers en voetgangers in beide richtingen voorzien langs de werfzone. 

  • De handelszaken langs de Aarschotsesteenweg blijven bereikbaar.

Omleiding Aarschotsesteenweg

 

Afsluiten vanaf 5 augustus

Het afsluiten van de Aarschotsesteenweg voor doorgaand verkeer gaat in vanaf maandag 5 augustus.Dan starten we met het opbreken van het wegdek en de aanleg van een sleuf voor de nutsleidingen. Op 19 augustus starten de nutsmaatschappijen met de verplaatsing van de leidingen. Daarna zal De Watergroep de bestaande waterleidingen in het afgesloten gedeelte van de Aarschotsesteenweg vernieuwen. Volgens de huidige planning wordt de Aarschotsesteenweg eind december 2019 opnieuw geopend voor doorgaand verkeer. In het voorjaar van 2020 zullen we de Aarschotsesteenweg opnieuw enkele dagen afsluiten om in optimale weersomstandigheden de toplaag en de markeringen van het wegdek tot aan het kruispunt met het Vuntcomplex te vernieuwen.

 

Opgelet: Vaartkom 3 nachten afgesloten van 7 tot 10 augustus

Wegen en Verkeer werkt tussen woensdagavond 7 augustus en zaterdagochtend 10 augustus aan de Vaartkom in Leuven. Gedurende 3 nachten worden er asfalterings- en markeringswerken uitgevoerd aan het kruispunt van de Aarschotsesteenweg (N19) en de Rederstraat/Zoutstraat. Tussen 22u00 ‘s avonds en 6u00 ‘s ochtends wordt de Vaartkom dan ook volledig afgesloten voor verkeer. Tijdens deze nachten zal bovenstaande omleidingsroute dus niet gevolgd kunnen worden. Kijk hier voor meer informatie.